Azerbajdzsán

Utazás: repülővel – Baku (minimum 1 átszállással)

Vadászható fajok: kaukázisi túr, zerge, vaddisznó, őzbak

Azerbajdzsán túr vadászat

Túrvadászat programja

Vadászati szezon: június 1-november 30 között

Legjobb időszak: június, július, augusztus

Program időtartama: 7 nap- 5 vadásznap

Vadászterület: Ismaili – Ouba- Oguz- Sheki-Zalakayan. Eurázsia kaukázusi régiójának legnagyobb országa. Az ország területének nagysága csaknem azonos Magyarországéval. Északon a Kaukázus, északkeleten a dagesztáni hegyek, nyugaton a Kis-Kaukázus láncai találhatók. A két hegyvidék között a Kura-Araksz-síkság a Kaszpi-tengerig fut ki. Északabbra a hegyek lábánál keskeny parti síkság alakult ki. Azerbajdzsán legmagasabb hegye a Bazardüzü (4466 m). Legmélyebben a Kaszpi-tenger partja van: −28 m. A Föld iszapvulkánjainak majdnem a fele Azerbajdzsánban található. Napjainkban a legnagyobb trófeájú túr ebben az országban hozható terítékre.

Az ország éghajlata a nyugati hegységben és az északi területeken szélsőséges, itt még nyáron is fagy, míg a Kaszpi-tenger mentén kellemesnek nevezhető, délen szubtrópusi. Tavasz és nyár idején (április közepétől októberig) a hőmérséklet 20-30 °C között ingadozik, míg télen (decembertől márciusig) ennél jóval hidegebb van.

A táborok kb 1800 méteres magasságban vannak (2), a vadászat kb 2000-3500 méteren történik. A táborban a házikók melegvizes tusolókkal felszereltek, elektromos árammal a házakban. Ha fly-campben kell megszállni, abban az esetben sátorban alszanak és ezt illetve a hálózsákot a vadásznak kell itthonról vinnie.

Vadászat módja: gyalogos cserkelés

A részvételi díj tartalmazza:

1 kaukázusi túr elejtése trófeaméret korlátozása nélkül

5 vadásznap+ 2 utazó nap

Transzfer a repülőtérről (Baku) a területre oda-vissza (kb 4-5 óra)

Szállás teljes ellátással a vadászat ideje alatt

A trófea és a bőr kezelése elejtés után

Vadászati engedély

Meghívó levél

A részvételi díj nem tartalmazza:

Repülőjegy Bakuba

Magyar fegyverkiviteli engedély (kötelező!!)

Hotel a vadászat előtt vagy után, ha szükséges

Fegyverbeviteli engedély- 350 EUR

CITES

Csomagon kívüli trófeák elejtési díja

Trófeák Magyarországra szállítása, szállításra előkészítése, behozatali vámolásának költsége

Alkoholos italok, borravalók

Vízum: Magyar állampolgárok magán útlevéllel csak érvényes vízummal utazhatnak be Azerbajdzsánba. A vízumot Azerbajdzsán budapesti nagykövetségén lehet megigényelni. A turizmus fellendítése érdekében az Azerbajdzsáni Külügyminisztérium 2013 nyarán bevezette az elektronikus vízumot is, amelyet a turista célból az országba beutazni szándékozó külföldiek igényelhetnek. A vízum egyszeri belépésre jogosít.

Az e-vízum nagy előnye, hogy az ügyintézés idejére nem kell sehol leadni az eredeti útlevelet, csak a másolatot. Az e-vízum kb.10 munkanap alatt készül el. Ennek ügyintézésében segítünk.

Azerbajdzsán túr 2

Vadásszon velünk Ön is Azerbajdzsánban!

Amennyiben ázsiai vadászatok érdeklik, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szóló, egyedi ajánlattal élhessünk!

Mester András Preparátor

TravelGOO

Safari Club

Safari Club

Safari Club

Youngwildhunters

WhatsApp chat