ÚJDONSÁGOK!

ÚJDONSÁGOK!

Köszönjük minden kedves Barátunknak, Vadásztársunknak, Érdeklődőnek, hogy a múlt hétvégén megtiszteltek bennünket látogatásukkal a FEHOVA standunkon. Mindig öröm, ha találkozunk és anekdotázunk, nevetünk, vagy éppen szomorkodunk, de mindezt együtt. Ilyenkor egy -egy sikeres vadászat után jönnek a Vadászok és kérdezik, “Na az idén mi az újdonság” ? Azért a végtelenségig nem akarjuk bővíteni a kínálatot, de amit a jelenlegi kapacitásunk elbír, azt szívesen vállaljuk. Így lett az, hogy tesztelés után bekerült a kínálatunkba végleg Kirgizisztán, Kazahsztán, Dél-Afrika, Namíbia és nem utolsó sorban Törökország és Mexikó. Színes és jobbnál jobb programok ezek, így bőven van lehetősége Ügyfeleinknek, hogy útra keljenek.

Természetesen az általunk szervezett spanyol hegyi vadászatok és a mozambiki szabad területen vadászható bivalyvadászatok is az ajánlatok közt vannak, hiszen ebben már nagyon nagy tapasztalatunk van, ezeket az utakat legtöbbször kísérjük, és így a nyelv miatti fennakadások elkerülhetőek.

Cégünk mindenben a segítségükre van, hiszen az utazás tervezésétől a trófea preparálásig, végig kísérjük a folyamatot (ha igényli). Várjuk kérdéseiket, ajánlatkéréseiket az ismert elérhetőségeken.

Legyen a Vendégünk, vadásszunk együtt!

Vadászat Covid19 után is!

Vadászat Covid19 után is!

Március közepe nagyon régen volt. Nekem legalábbis úgy tűnik. Ez az átkozott vírus kiforgatta sarkaiból a Világot. Magam részéről elég volt a bezártságból, jelzem rengeteget tanultam a helyzetből és persze jó volt kicsit pihenni (de csak kicsit!!! mert az Online élet nem állt meg), de mostmár aztán E L É G !!!!

Nagyon hiányoznak a megszokott tavaszi hónapok: vendégek, vadászterületek, vadőrök, FIGURÁK akik nélkül mit sem ér egy- egy vadászat, idegeskedés, őzbak vadászatok, csoportok mozgatása, szervezése, bakok bírálata, számlázás, csomagolás, trófeakiküldés, sebzett bak meglett, juhúúú….NA ez mind hiányzik!

Lassan talán megnyílnak a határok és elkezdhetünk utazgatni, de most elsőre valószínűleg határokon belül maradunk. Csodaszép vadászterületek várják ma is a Vendégeket. Ámulok és bámulok, hogy még így is, hogy a külföldi vadászok elmaradnak, micsoda mutatós bakokat hoztak terítékre hazai vadászok. Szívből gratulálok a területeknek és az Elejtőknek is! Biztos vagyok benne, hogy emlékezetes vadászatok voltak, az egyik érdekes itt olvasható. Ha Ön is részt venne egy hasonlóan emlékezetes vadászaton, akkor ne habozzon megkeresni bennünket!

Nagyon várom, hogy visszatérjenek a vírusmentes hétköznapok, de addig is, ha van olyan vadászterület, akinek szüksége van egy kis segítségre, az keressen meg bennünket és beszéljünk!

Kívánom minden kedves Vadászbarátunknak, hogy tartsanak ki, ha dolgozhatnak, akkor örüljenek, mert most sokan , nagyon sokan vannak akik ezt nem tehetik.

És egy nagyon kedves barátom gondolataival zárnám, mindig megmosolyogtat….

“Miért járunk vadászni?…….. Hát, hogy ne legyünk otthon! ” – jelzem én É R T E M !!!! :)))))

Una primavera muy distinta

Una primavera muy distinta

Hace semanas estuvimos organizando a nuestra presentación en la famosa feria de caza en Madrid en la CINEGETICA 2020. En 4 semanas ha girado el Mundo 360 grados y hoy, parece que ocurre algo que nadie esperaba ni pensaba. Y no es nada bueno, al revés. En muchos países europeos como en Italia, en España, en Alemania, en Austria y naturalmente en mi país en Hungría (y puedo seguir, pero todos Usted lo saben…) la situación de pandemia está muy muy grave.

Esperamos que todos nuestros amigos, clientes, conocidos esten bien y juntos, quedándonos en casa sobrevivimos esta tragedia.

Hace más de 2 décadas en cada primavera nuestro trabajo es organizar cacerías de corzos a nuestros clientes de cualquier lado del Mundo, pero 80% de nuestros clientes son de España y de Portugal. Es una afición para nosotros, afición por la caza, por este trabajo, por la gente de otros países, por la gente del campo hungaro, por el turismo, por la hospitalidad. Ésta primavera será muy diferente y triste, esto ya sabemos. Pero os prometemos (mi amiga y compañera Eszter, mi amigo y socio Andras) que después de todo esto, cuando el Mundo vuelve a la normalidad (si vuelve…) estaremos aquí, esperando a nuestros amigos de caza. Mantenemos la ilusión de cazar pronto juntos. Vamos a pasar nuevos momentos y lances inolvidables, vamos a reír mucho, vamos a cazar buenos trofeos, vamos a tomar “palinka” y esteramos juntos.

Pero de momento tenemos que aguantar de quedarse en casa, revivir en el alma los antiguos recuerdos de caza y planificar los nuevos programas para el futuro.

Por favor, cuidaros, y quedate en casa!

Un fuerte abrazo en nombre del equipo de Tierra Caza Hunting.

Feliz Semana Santa! Felices Pascuas!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Semana_Santa
Az idén tavasszal itthon maradunk!

Az idén tavasszal itthon maradunk!

Még néhány nap és elkezdődik az őzbak szezon. A jelenlegi járvány miatt már biztos, hogy a külföldi vadászok nem jönnek. Ha szerencsénk van az üzekedés idejére tudjuk már őket fogadni. Nyilván mi sem mehetünk külföldre, így ha a karantén szabályai majd engedik és megtehetjük, akkor belföldön indulunk vadászni.

Óriási tragédia ez sok-sok vadászterületnek, legfőképpen azoknak az alföldi társaságoknak, akiknek a bakvadászat jelenti a bevételek igencsak nagy százalékát.

Próbáljunk ebből egy picit “építkezni”, ha majd megtehetjük (mivel napról napra változik a helyzet…nem tudhatjuk), akkor menjünk itthon bakozni. Ha megszűnik is majd a karantén és lazítanak a szabályokon, a külföldiek sajnos nagy valószínűséggel akkor sem fogják megrohamozni hazánkat, hiszen a légitársaságoknak is időbe telik míg mindent visszaállítanak (ha visszaállítanak).

Kedves Vadásztársaságok! Keressetek bennünket vadászatszervezőket és jelezzétek mi az ami eladásra vár. Magam részéről ígérem, hogy a belföldi ügyfeleimet értesítem majd a szabad lehetőségekről. Segítsünk így is egymásnak.

Aztán amint újra utaznak az emberek és Hazánk ismét célország lesz, akkor pedig ezerrel tesszük majd tovább a dolgunkat, hogy méltó hírünket vigyék a Világban.

Kitartás és MARADJANAK OTTHON, hogy HAMAROSAN ÚJRA EGYÜTT VADÁSSZUNK!

Fer az ő kisvárdai bakjával! Köszönjük Zsolti és Tomi!
Mit tegyek a hátizsákba ha spanyol kecskére vadászok?

Mit tegyek a hátizsákba ha spanyol kecskére vadászok?

Valószínűleg sok új információt nem tudok adni a kedves magyar vadászoknak, hiszen sokuk közülük itthon vagy más európai vagy ázsiai hegyen már vadászott és nagyjából megvan nekik, hogy hova mit kell vinni. Azért mégis összeszedem itt egy posztban, mi általában mit javaslunk az általunk szervezett vadászatokhoz.

A spanyol hegyi vadászatok 2 időszakra oszthatók fel, az egyik a tavaszi idény, ez kb márciustól május első hetéig tart. Ilyenkor ha Gredos környékén vagy Beceite-Tortosa hegyei közt is vadászunk, a hazai időjárásunkhoz hasonló időjárásra kell számítani. Reggel 6-10 fok van de napközben akár 20 fok is lehet. Ilyenkor kora reggel indulunk el a hegyre, és általában10-ig, 11-ig vadászunk. Aztán délután, ebéd és siesta után indulunk el újra sötétedésig.

A másik időszak az őszi-téli, amikor is általában üzekedési időszakban vadászunk és akár egész nap is kint lehetünk a hegyen. Ez októbertől, januárig tart.

Mivel az időjárás errefelé is eléggé szeszélyes tud lenni és akár 5 percen is belül meg tud változni kint a hegyen, ezért elengedhetetlen a könnyű, hosszú esőkabát. Többször volt olyan, hogy nem számítottunk esőre egész nap, de kint a hegyen ahol cserkeltünk elkezdett ömleni az eső. Ezért az sem árt, ha van bent egy váltás póló, valamilyen pamut felső vagy pulóver és zokni!

Könnyű keresőtávcső mindenképpen legyen nálunk, és a távmérő is nagyon hasznos. Bicska/kés elengedhetetlen egy vadász hátizsákjából, csak hazafelé a repülőút előtt, kerüljön vissza vagy a bőröndbe, vagy a fegyvertokba. Javaslom-főleg az őszi, egésznapos vadászatokhoz- külső akkumulátor/töltő a telefonhoz. Nagyon praktikus termékek vannak már piacon, könnyűek, erősek, akár többször is lehet belőlük tölteni.

Iratainkkal kellett volna kezdenem, de a lényeg, hogy ne felejtsük el: személyi igazolvány/útlevél , EU-s fegyverútlevél, és ha a helyiek már a kezébe adták, akkor a helyi vadászati engedély (spanyolok általában nem adják, a kísérőnél kell lennie, utólag elkérhető).

A napszemüveg szerintem elengedhetetlen, télen-nyáron. Nem nemcsak azért mert egy szőke nő vagyok és jobban érzem magam ha abban fotóznak, hanem valóban segítségünkre lehet, egyrészt tavasszal elég korán már erősen süt a nap mind a 4 régióban ahol vadászunk. Másrészt ha ősszel fúj a szél, sokszor védi a szemünket is eközben. Havazásnál vagy egy nagy hóesés után a szemnek is pihentetőbb mint a vakító havat nézni. Itt említeném meg azonnal az arcra, szájra felkenhető naptejet. Sokszor előfordult, hogy paprikapiros orral köszöntöttük a másnapot, mert pirosra égett az orrunk (ez az őszi vadászatoknál nem szükséges, de tavasszal igen).

Ásványvizet mindig szoktunk magunkkal vinni a szállásról, a nagyobb hegyi meneteknél muszáj inni. Pont ezért bele kell férnie a hátizsákba az olajos magvaknak, egy-két energiaszeletnek és a csokoládénak is, hiszen szükséges lehet a cukor miatt.

PZS azaz papírzsepi, ezt nem magyaráznám….No comment (köszi SD)

Remélem nem hagytam ki semmit. Nyilván a hátizsák súlya sem mindegy hiszen, van, hogy kilométereken át kell, a hegyen vinnünk, aláizzadunk, nehéz, feltesszük, levesszük.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadja, akkor mikor kint vagyunk és Ön vadászik, nem fog semmi sem hiányozni.

Eljönne velünk?

Szeretne egy személyre szabott ajánlatot?

Akkor kérje azt tőlünk itt:

FEHOVA ajánlatok 2020

FEHOVA ajánlatok 2020

Az idén is érdemes ellátogatni standunkra, rengeteg újdonsággal készültünk! Itt csak felsorolásként :

Törökország kőszáli és kanvadászat. Kanvadászat: 1790 EUR (tartalmaz egy 20-23,99 cm közötti kant is), a 20 cm alatti kant NEM KELL FIZETNI.

Namíbia: Caprivi, verhetetlen árakon! Elefánt és bivaly vadászatok.

Mozambik: a nagy múltú, méltán híres C10 területünk és az északi Nairoto területünk ajánlataival várjuk

Argentina: apróvad vadászatok már 1700 EUR-tól

Mexikó: fehérfarkú szarvas vadászat

Namíbia és Dél-Afrika: állományszabályozó vadászatok!

Dél Afrika: Kudu csomag (5 nagyvaddal) 3500 EUR/vadász!!!

Spanyolország: sörényesjuh, kőszálikecske, zerge vadászatok. VERHETETLEN ÁRAKON és a LEGMAGASABB SZÍNVONALON!!!

Spanyol fogolyvadászatok: 300 EUR/vadász/nap-tól (bokrászó vadászat és amely ár 7 darab fogoly elejtését is tartalmazza)

Bennünk nem fog csalódni, jöjjön el és beszélgessünk. Ezen kívül is vannak meglepetéseink!

STAND: A pavilon 211 C3

Nueva temporada de caza

Nueva temporada de caza

Hoy , el 31 de enero, último día del primer mes de 2020. Ha volado este mes, no? O solo a mí me parece? No sé. Lo qué es que estoy deseando que llegue el día 14 de abril, de esta primavera que viene. Es cuando llegan los primeros cazadores de corzos. Aunque la primavera en Hungría sea muy caprichosa, para mí siempre significa que HA LLEGADO la primavera, y cada vez habrá más sol, más caza, se ve más animales, y así más clientes.

En estos primeros días de la temporada aún vemos grandes grupos de corzos y por eso (estan con hembras) es muy difícil a cazar. Claro…siempre las mujeres, jajajaja… Pero aún así o por eso mismo los cazadores disfrutan los lances. La caza no es SOLO CAZA. No!

Muchos momentos que solo puedes vivir UNA SOLA VEZ!!! Mira a estas fotos , mira las caras . Por estos momentos merece la pena, esto queremos ver, cazadores felices.

Sea Hungría o Rumanía, os esperamos con programas bien organizadas.

Buscando el duende
FEHOVA 2020

FEHOVA 2020

Szeretettel meghívjuk Önt a budapesti HUNGEXPO területén megrendezésre kerülő FEHOVA 2020 vadászati kiállításra 2020.február 13-16 között. Szeretnénk, ha meglátogatna bennünket, beszélgetnénk egy kicsit és bemutatjuk Önnek újdonságainkat.

A már jól ismert spanyol vadászatokkal idén is készülünk, elmondjuk, hogy sikerült a 2019-es szezonunk és megnézzük, mikor tudna egy újabb spanyol hegyi trófeát megszerezni.

Mozambiki területünk, a “Coutada 10” nevű terület méltán tartozik Afrika TOP területei közé, nagyon szívesen elmondjuk és megmutatjuk Önnek is, hogy miért. Hátha a jövőben Ön is kedvet kap, egy csodaszép afrikai vadászathoz egy olyan területen, ahol elképesztő vadbőség van, ahol eltölt 5-7 vagy akár 10 napot is és felejthetetlen élményekkel tér haza.

Kirgizisztán tavaly óta színesíti kínálatunkat és a vadásztató cég ismét tiszteletét teszi nálunk. A tavalyi sikeres hegyi vadászatok mellett kínáljuk még Azerbajdzsán, Kazahsztán és természetesen Kirgizisztán vadászati programjait is.

ÚJDONSÁGOK!!!

A 2020-as szezontól, mint új úticélok, vettük fel a kínálatunkba Törökországot, Namíbiát és Dél-Afrikát. A török kőszálikecske és vadkan vadászatok méltán híresek a magyar vadászok körében, itt mi ismét az egyik legjobb vadásztatóval dolgozunk.  

Dél-Afrikában nagy sikerű állományvadászatainkat keresik elsősorban ügyfeleink, de kitűnő ár-érték arányú programokkal készülünk a trófeás vadakat illetően is.

Ugyanezt ajánljuk Namíbiából is, a Windhoektól kb. 2 óra autóútra található farmon magas színvonalú vadászati és szállás szolgáltatásokban részesülhet. De a Caprivi sávba is elvisszük VERHETETLEN árakon!!!

Egy más jellegű újdonságot is hozunk: a digitális trófea alátétet. Igen elsőre furcsán hangzik, de ha eljön megmutatjuk 😊 és biztosan elnyeri tetszését.

Nagy szeretettel várjuk az A pavilonban található 211 / C /3-os standon. Ez a stand ugyanott van ahol tavaly, a színpadtól nem messze: TIERRA CAZA HUNTING néven!

WhatsApp chat