SPANYOLORSZÁGI VADÁSZATOK

Vadásszon velünk Spanyolország legszebb tájain!

Legyen az akár kőszáli kecske, vagy vöröslábú fogoly, vaddisznó, vagy zerge. Az Ön kívánsága szerint teljes körű ügyintézéssel, magyar nyelvű, felkészült kísérővel vághat neki az útnak! Elintézzük a repülőjegyét, kiválasztjuk a legmegfelelőbb vadászterületet, foglalunk hozzá Önnek szállást ellátással, és kísérő programokról is gondoskodunk igény szerint!

Érdekel!

Beceite - kőszálikecske

Beceite régióban több területen dolgozunk, mindig annak megfelelően szervezzük a programot, hogy pontosan milyen trófea érdekli vendégeinket.

Ez a legnagyobb méretű trófea a négy spanyol alfaj közül. Szarva ennek a legnagyobb terpesztésű. A szarv spirál alakban csavarodik, de 180 foknál kisebb mértékben. Északkelet- Spanyolországban, elsősorban Beceite és Tortosa hegyekben él.

Nagy tapasztalattal rendelkező vadőrök kísérik Önt, így biztosított, hogy olyan trófeát hozhat terítékre, amilyet megálmodott. Van lehetőség könnyebb és nehezebb terepen is vadászni. Mint minden hegyi vadászaton, itt is távcsőves figyelés és keresés zajlik és amikor meglátják a kecskéket, rácserkelnek, hogy jól elbírálható legyen a trófea.

 A lehető legközelebbi, tiszta, jó színvonalú hotelben vannak elszállásolva a vadászok, ahol a pihenés mellett a helyi gasztronómia megismerésére is lehetőségük nyílik.

 

Gredos - kőszáli kecske

A gredos- i-hegység Spanyolország középső részén, Salamanca, Cáceres, Ávila, Madrid és Toledo tartományokon keresztül húzódik. Itt vadásszák a  spanyol kőszáli kecskék legismertebb alfaját, mely az árában is megmutatkozik.

Az avatatlan szem nem biztos, hogy észreveszi a gredosi vagy a beceitei kecske közti különbséget, de tény, hogy a legnagyobb szarvú egyedek itt kerülnek terítékre.

A második legnagyobb testű, legsötétebb szőrzetű és szarvú alfaj. Szarvának vonala először kifele, aztán felfele, majd egy csavarodás után ismét felfelé mutat.

Sierra Nevada és RONDA

A délkelet-spanyol kőszáli kecske vagy sierra nevadai, teste és szarva általában kisebb, mint a beceitei vagy a gredosi kőszáli kecskéé. A rondai kőszáli kecskéhez képest testmérete valamivel nagyobb. Előfordulási területe a Sierra Nevada (Spanyolország), Tejada hegyei közt, Spanyolország délkeleti vidékén van.

A rondai kőszáli kecske a legkisebb méretű (testű és szarvú), ugyanakkor ennek van a legvastagabb szarva. Málaga tartományban, a Rondai-hegységben fordul elő. Granadától kb 2 órányira.

Sörényes juh

Ismét vadászható a sörényes juh Spanyolországban!

Most érdemes elutazni és egy csodaszép sörényes juhot terítékre hozni, hiszen kb 2 évig nem vadászhattuk és nem lehet tudni meddig engedélyezik ennek a különleges vadnak a vadászatát. Valencia-Murcía és Alicante környékére visszük el Önt vadászni. Ez a vad nem adja könnyen a trófeáját. Hegyi vadászat de nem a legnehezebb terepen, így még a kezdő hegyi vadászoknak is ajánljuk! 

Monteria és fogolyvadászat

Ízleljen bele a spanyol vadászati hagyományokba egy hosszú hétvégén barátaival!

Spanyolország nagy vadászati hagyományokkal rendelkező ország Európa nyugati végén. Évszázadok óta az egyik legérdekesebb, talán magyar vadászok részére kicsit talán furcsa vadászati mód a montería. Több száz kutyával hajtanak meg 500-1500 hektáros területeket, 20-25 puskának. Mivel a területek adottsága megkívánja (bokros, cserjés, csalitos), ezért van szükség a rengeteg hajtó kutyára, hogy a nagyvadat rá tudják hajtani a lőállásokra. Ezeken a vadászatokon általában 1-3 darab trófeás nagyvad ejthető el vadászonként illetve emellett korlátozás nélkül (legtöbbször) tarvad és vaddisznó. Általában egy napos vadászatok, amelyek reggel kezdődnek és koradélután végződnek. Ezután nagy közös ebéd majd közös teríték zárja a napot.

A fogolyvadászat egy hasonlóan speciálisan spanyol vadászati program. Ugyan ezt a vadfajt máshol is vadászhatjuk, mégis az egyik leghíresebb ország  ahol kiválóan megszervezett programok várják Ügyfeleinket. Több vadászterülettel dolgozunk, és mindig a csoport igényeinek megfelelő területtel szerződünk le. Lehet 5-8 vadász egy csoportban akik bokrászó, kutyás vadászaton szeretnének részt venni, de szervezünk, nagy terítékű fogolyhajtásokat is kisebb és nagyobb csoportoknak is. Ez utóbbiak mindig exkluzív vadászterületeken történik, felejthetetlen élményekkel.

Ez a két vadászat akár egy hétvégén belül is kombinálható, nagyon kedvelt program a magyar vadászok közt.

Zerge

Spanyolországban 2 fajta zerge, a pireneusi és a kantábriai vadászható. A kantábriai zerge kicsit világosabb az alpesi zergénél.  Mindkettő vadászata igazi, embert próbáló hegyi vadászat. Akár egy utazáson belül össze is kombinálhatja a 2 alfaj vadászatát. Kombinálható más vadászattal is, például fogolyvadászattal és kőszálikecske vadászattal is. 

Vadkecske Mallorcán

A mallorcai Tramuntana hegységben élő Boc Balear (vadkecske) az egyetlen olyan vadfaj, amely csak itt, a mallorcai hegyekben vadászható.

A S.C.I által elismert vadfajról van szó. Több mint 5000 éve él itt ez a kecskefaj, és napjainkban nagy népszerűségnek örvend a vadászok körében.

Érdemes a családdal elutazni ide, és összekötni a vadászatot a családi, tengerparti nyaralással.

A vadászat ideje alatt akár luxus szállást is biztosíthatunk. Mallorca legészakibb pontján, a Formentor félszigeten, egy 1200 hektáros magán vadászterületen vadászunk. Egész évben lőhető faj, így bármikor ideutazhat egy ilyen különleges vad elejtésére.

Kérjen ajánlatot!

Régóta tervezgeti spanyolországi vadászatát?
Átolvasta ajánlatainkat, de további kérdései vannak?

Eldöntötte, hogy mire  szeretne vadászni Spanyolországban?

Vegye fel irodánkkal a kapcsolatot, és segítünk Önnek a további részletekben!

Mester András Preparátor

TravelGOO

Safari Club

Safari Club

Safari Club

Youngwildhunters